Provence (Malaucène)
Taal
Home

Omgeving
Het dorp
Markten
Kunst en cultuur
Indeling appartement
Zwembad
Tuin
Verhuurprijzen
Annulering
Literatuur

Contractformulier.doc
Markten

Malaucène heeft een typische Provençaalse markt op woensdagmorgen met o.a. veel groenten en fruit, kruiden, kaas, worst, vis en aardewerk. En natuurlijk ook tafelkleden en stoffen met de geëigende Provençaalse motieven. Wat grotere markten in de directe nabijheid zijn in Bédoin op maandagmorgen, in Vaison-la-Romaine op dinsdagmorgen en in Carpentras op vrijdagmorgen.

Daarnaast zijn er in verschillende plaatsen regelmatig antiek- en brocantemarkten; wekelijks in Villeneuve-lès-Avignon (op zaterdagmorgen), in Carpentras (op zondagmiddag) en in l’Isle-sur-la-Sorgue. Verder op de derde zondag van de maand in Vaison-la-Romaine. De prijzen zijn vaak aan de nogal hoge kant, gezien de vele toeristen die er dan zijn.

Bovendien worden er in de kleinere plaatsen in de omgeving en vooral in het zomerseizoen brocante-en/of vlooienmarkten (vide greniers) gehouden. Hier kan men vaak tegen interessante prijsjes aardige dingen kopen. De meeste markten worden ’s ochtends gehouden of de gehele dag.

Informatie over de verschillende brocantemarkten is te vinden in het wekelijks verschijnende ‘La Vie de Collectionneur’ en in de maandbladen ‘Antiquités Brocante’ en ‘Collection ‘. Deze tijdschriften worden verkocht door Maison de la Presse in het dorp. Vide greniers worden meestal aangekondigd in het zaterdagnummer van het dagblad ‘La Provence'.